Pukinmäen Fysiopalvelu Ky

LymphaTouch - suomalainen alipainehoitomenetelmä kehon hyväksi

LymphaTouch-menetelmä on kehitetty fysioterapian ja lymfaterapian apuvälineeksi, erityisesti lymfaödeeman ja leikkausten jälkeisten turvotusten sekä fibroosin ja arpien hoitoon. Se sopii hyvin myös urheilijoiden lihashuoltoon ja urheiluvammojen hoitoon.

LymphaTouchin avulla asiakkaalle voidaan tarjota tehokas ja nopea hoito esimerkiksi rintasyöpäleikkausten ja ortopedisten leikkausten jälkeen. LymphaTouch-laitetta käytetään fysio- ja lymfaterapian osana tehostamaan hoidon vaikutusta. Hoito tuntuu miellyttävältä ja rentouttavalta ja hoidon voimakkuus on säädettävissä portaattomasti asiakkaan tuntemusten mukaan.

Pukinmäen Fysiopalvelu Ky

Mihin LymphaTouch-menetelmää käytetään?

  • Turvotuksen hoito
  • Lymfaödeeman hoito
  • Lihaskipujen ja lihasjännityksen hoito
  • Rasitusvammojen, esim. tenniskyynärpään, kuntoutus
  • Urheiluvammojen kuntoutus ja lihashuolto
  • Arpien ja mustelmien hoito
  • Aineenvaihdunnan tehostaminen

Miten LymphaTouch toimii?

LymphaTouch-hoitovaikutus perustuu paine-eron synnyttämään alipainetilaan kudoksessa. Lymfaneste virtaa korkeammasta painetilasta kohti alempaa painetilaa. Samalla iho ja ihonalaiset kudokset venyvät alipaineen aiheuttaman imun johdosta. Kudoksen venyminen avaa lymfatiehyeitä, mikä saa aikaan imunesteen virtaamisen soluvälitilasta imusuoniin. Imusuonien seinämien venyminen aktivoi lymfakierron luonnollista pumppaustoimintaa kiihdyttäen lymfanesteiden poistumista elimistöstä ja vähentää turvotusta.

Kudoksen alipainetila edistää imunesteen virtausta terapeutin liikuttaessa laitteen hoitopäätä iholla. LymphaTouch-menetelmällä kudosnestettä on mahdollista siirtää ihonalaiskerroksessa haluttuun suuntaan.

Lue lisää Lympha Touch menetelmästä:
Lataa LymphaTouch esite tästä

Takaisin