Pukinmäen Fysiopalvelu Ky

Urheilufysioterapia

Pyöräily

Urheilufysioterapia on fysioterapian erikoisala, jonka tavoitteena on urheilijoiden ja liikunnallisesti aktiivisten ihmisten terveyden edistäminen sekä liikuntavammojen ennaltaehkäisy ja kuntoutus.

Tärkein osa urheilufysioterapeutin työtä on aktiivisen lihashuollon (tukilihas-, liikkuvuus- ja kehonhallintaharjoitteiden) ohjaus lihastasapainokartoituksen perusteella. Passiivinen lihashuolto sisältää lihas- ja nivelkäsittelyjä sekä tarvittaessa lymfaterapiaa ja fysikaalisia hoitoja. Erilaisia tukiteippauksia käytetään tarpeen mukaan.

Urheilu

Urheiluvammojen fysioterapia ja kuntoutus

Urheiluvammojen kuntoutus on aina yksilöllistä. Kuntoutuksessa tilanne arvioidaan jokaisella fysioterapiakäynnillä ja urheilija saa kirjallisen harjoitusohjelman, jota päivitetään vamman kuntoutumisen edetessä. Alun passiivisista hoidoista edetään mahdollisimman nopeasti aktiivisiin harjoitteisiin. Aktiivisissa harjoitteissa puolestaan edetään korvaavista harjoitteista (esim. kuntopyöräily, vesijuoksu) lajinomaiseen harjoitteluun. Kuntoutuksen lopulla varmistetaan, että urheilija on valmis täysipainoiseen harjoitteluun ja kilpailuun.

Toimiva yhteistyö urheilijan, valmentajan, fysioterapeutin ja lääkärin kanssa on erittäin tärkeää. Valmentajan tulisi ymmärtää urheilijalle ohjattujen tukiharjoitteiden merkitys ja ohjelmoida ne säännölliseksi osaksi harjoittelua.

Urheilu2

Fysioterapian sisältö:

  • akuuttivaiheen hoito-ohjeet
  • fysioterapia, manuaalinen terapia
  • aktiivinen kuntoutus
  • teippaus ja kinesioteippaus

Takaisin